Kutyák

Kutyám körme kiszakadt

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező Inez2000

Kérdés

Kedves Dr. Háziállat!

A kutyusommal történt 1 hónapja egy baleset. Ahogy ment be az erkélyről az első lábán az egyik körme beakadt az ablak alatti "belépőbe". Olyan mint a küszöb, de volt rajta egy lyuk. Oda beakadt a körme és nagy erővel ment tovább a kutyus és kirántotta a körmét az egészet tövig! Mi csak arra lettünk figyelmesek, hogy ahova lép, ott minden tiszta vér. Este 6 óra volt. Iszonyatosan vérzett, de nem nyüszögött (beagle, szuka kutya). Apa nem akarta elvinni állatorvoshoz,de én angyon aggódtam, hogy elvérzik, mivel annyira vérzett. Végül meggyőztem őket, hogy muszáj elmenni. Felhítuk az állatorvost és aztmondta megvár, mert éppen indult haza. Bevittük a kocsiba, megfogtam a hátsó ülésen. Csöpögött a nadrágomra a vér a körméből(?). Amikor beértünk a doktornő lefertőtlenitette, kicsit elállítótta a vérzést. Majd elaltatta és beégette a sebet, és közben levágta a körmeit (de mondta, hogy nem is nagyok). Bekötötte az egész lábát, ezt 3 napig rajta kellet hagyni, majd utána betadin fertptlenitőszerrel csepegtetni a körme helyére.

Mondta a doktornő, hogy vagy nem nő ki köröm a helyére, vagy deformált köröm lesz, és mint közbe kiderült, azért vérzett ennyire mert egy nagyobb ér végét is magával szakította, ami a körmök végén van. Minden rendben ment. Láttam, hogy a körme helyén varr van. De most valami fekete szerű doldog jön ki onnan, fogalmam sincs mi az, ez a köröm lehet vagy a varr tolodik ki?

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy mi lehet ez a rózsaszínes szineződés a kitört körme körül? A baleset után 3 nappal, mikor levettük a kötést akkor mégjobban ilyen volt. Ez csak az odaszáradt vér? Vagy mi? Képet küldeni küldök, ha kell! Csak elég nehezen lehet lefotózni, mert minidg izeg-mozog és amugy sem enegdi, mert mindig elmegy a telefon elöl.De ha kell szívesen lefotozm majd! Előre is köszönöm a segítséget!:)

Válasz

Szerintem a legegyszerűbb megoldás, ha újra meglátogatják a doktornőt, ugyanis ő látta milyen volt a sérülés... Ahogyan leírta, az valószínűleg normális gyógyulási folyamat, de azért megnyugtatóbb lenne, ha szavatott szem is látja...

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »