Kutyák

A kutyusom egyik lábán lent a körmöknél erős vörösödés, dagadás látható, nem áll a lábára..

kategória Kutyák
Kérdező zsuzska09

Kérdés

Tisztelt Cím !

Segítségét kérném abban, hogy létezik e a kutyáknál /Schnauzer / köszvény betegség. A kutyusom egyik lábán lent a körmöknél erős vörösödés, dagadás látható, nem áll a lábára , folyamatosan nyalogatja, érintésre fájdalmas tüneteket produkál. Amennyire megengedte átnéztük a lábát, nincs rajta szúrás, nem lépett bele semmibe ... Várom válaszát és kérném segítsen abban hogy mivel gyógyítható ez a betegség ...segíteni szeretnénk neki...

Nagyon köszönöm és várom válaszát.

Üdvözlettel: Gál Zsuzska

Válasz

Kedves Zsuzska,

 

igen, létezik, de  hogy az Ön kutyája is ebben szenved-e, azt csak állatorcvos tudja megállapítani. Érdemes lenne elvinni állatorovohoz.

Fehérjetúletetésnél alakulhat ki. A szervezet fehérjeraktározó képessége korlátozott, ezért a szükséglet fölött bevitt fehérje lebomlik, s cukrokká vagy zsírsavakká alakul. A májban a dezaminálás révén keletkezett ammóniából karbamid keletkezik, amelyet a vizelettel a vesék választanak ki. Így e szervek túlzott "munkára" kényszerülnek. A fehérjetúletetés "célszervei" az izületek, az erek fala, az idegrendszer, a vese, a máj, a szaporodás szervei és az immunrendszer. Ezekben köszvény, hialinózis, amiloidózis, fibrinoid illetve hialincseppes elfajulás alakulhat ki. Táplálékallergia is könnyebben fejlődik ki.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »