Kutyák

9 hetes német juhászkutya a bal lába kifelé görbül és a könyöke meg van dagadva...

kategória Kutyák
Kérdező Kalo-Guard

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

9 hetes Német juhász kutyám van. 1.5 hete van nálam a napokban vettem észre, hogy a bal lába kifelé görbül és a könyöke meg van dagadva. Az első héten még felnőtt tápot kapott, és 1 alkalommal egy maréknyi marha húst, de amint észrevettem a bajt,azonnal áttértem a kölyök tápra. Orvoshoz vittem(nov.05), D vitamin és kalcium injekciót kapott. Ha jól láttam 2x2 ml D vitamint. Ezen felül csonterősítő tablettát kaptunk, ami 2 g-os és 310mg kalciumot tartalmaz.

A leírás szerint 5 testtömeg kg-onként napi 2x1 tablettát kell adagolni. A kölyök 7,9kg. Az orvos ezzel ellenben napi 2 tablettát javasolt. Én a napi 2db (310mg-os kalcium tartalmú) tablettán felül adok még neki este egy 500mg kalciumtartalmú tablettát. Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel a kezeléssel rendbe jöhet a kölyök, vagy egyéb speciális kezelésre volna szükség?

Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Ruzsinkó Zsolt

Válasz

A mai felfogás szerint ha egy kutya jó minőségű és az életkoránbak megfelelő kutyatápot kap enni (és ezen kívül semmi mást), akkor elvileg hozzá kell jutnia minden fontos tápanyaghoz, mégpedig a számára szükséges mennyiségben. Ilyenkor semmilyen kiegészítés nem szükséges, még kalcium sem. Természetesen ha már vannak látható elváltozások, akkor erre is szükség lehet, de nem gondolomra, hanem szigorúan az állatorvos utasításai szerint. (Az persze egy más kérdés, hogy esetleg közben állatorvost kell váltani, mert a régi, mondjuk kissé "le van maradva" az ismeretekben.) Javaslom, hogy vegyék meg a "Mit egyen a kutyám?" című könyvet (írta : dr. Fodor Kinga), amely megfelelően felvilágosíthatja Önöket a helyes táplálása kérdésében.

Mit egyen a kutya? >>

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »