Kutyák

Kutya sántít

kategória Kutyák
Kérdező julkosanko

Kérdés

Üdv.

Van egy 9 hónapos németjuhász kiskutyám. Egy hete a jobb első lábára elkezdett sántítani,mostanra meg nem is nagyon tud ráállni. Fájni nem fáj neki,mert nem nyüszít,ha ugrál vagy vizsgálom neki,pedig erősen megnyomkodtam neki. Külsérelmi nyomot nem találok rajta.2 hete kap porcerősítő tablettát,mert nem tudja hegyezni a fülét. Ugye ettől nem fájhat a lába?

Köszönöm válaszát Üdv

Válasz

Kedves Gazdi!


A sántításról/lábfájásról látatlanban sajnos nem lehet semmit mondani. Konkrét fizikális vizsgálat nélkül nehéz ilyen sántaság esetekben tanácsot adni, ezért arra tudom bíztatni, keressen fel egy olyan állatorvos kollégát, aki ortopédiai kérdésekben jártassággal rendelkezik. Az alábbi linken biztos talál lakhelyéhez közel praktizáló ilyen állatorvost: http://www.kisallatortopedia.hu/allatorvostagok

lehetőleg prémium táppal etesse a kutyát, erről bővebben itt olvashat:

Nagytestű kutyafajták helyes táplálása >>

A fülporc fiatal kutyáknál még erősödhet. Ahhoz, hogy ismét felálljon a kiskutya füle ajánlatos megfelelő Ca/P kiegészítőket adagolni, és nagyon jó tapasztalatok vannak a KORVIMIN arthro por adásával, melyet tartósan, kb. 3-4 hónapon át kell adni. Állatpatikákban kapható.
Ha a kutyus füle "csak úgy" lekonyul, akkor annak kötés általi megtámogatásától (leukoplastos megragasztás) lehet eredményt várni. Ezt minél előbb el kell kezdeni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »