Kutyák

A kedvesem kutyája pár nap alatt gyengült le, hetek óta hullik a szőre, de nagyobb mennyiségben...

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező dtpeter

Kérdés

Tisztelt Doktor úr!

A kedvesem kutyája pár nap alatt gyengült le, hetek óta hullik a szőre, de nagyobb mennyiségben, mint szokott. Pár nap óta étvágytalan, nem iszik, nem eszik semmit, csak nagy nehezen lehet rávenni. Ha szólunk neki, nem reagál, nagy részt csak áll egy helyben, lehajtja a fejét. Ha hozzáérünk nyüszít, sétáltatásnál inkább elfekszik és nem kel fel. Ma látta állatorvos is, de nem állapított meg semmit, enyhe nátha-szerű tünetek miatt antibiotikumot írt fel, de most már nagyon szenved. Mi a teendő? Mi baja lehet? Mérgezés is szóba jöhet? Mert több környékbeli mesélte, hogy idegenek kutyáknak dobnak be tűvel teli ételt. Ha ez lenne, mi a teendő?

Köszönettel, Péter

Válasz

Kedves Gazdi!


Milyen vizsgálat volt? Vérkép, röntgen vagy csak ránézés? A szőrhullás (nem betegség, hanem tünet) hátterében többféle ok is lehet. Meg kéne próbálni kideríteni (vizsgálatokkal), hogy mi ez az ok. Amennyiben a vélt ok kezelésére adott szer nem hat, tovább kell vizsgálni az esetet.

Mindenképpen ajánlott ilyenkor egy teljes körű vizsgálat és ha lehet mihamarabb! Ez azért fontos, mert e nélkül csak találomra lehet megpróbálni kezelni, ami nem hiszem, hogy jó lenne. Ezért a vizsgálatért még akár messzebbre is érdmes elutazni vele.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »