Kutyák

Kutya a fekhelyére pisil

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező dblaszlo

Kérdés

Egy éves törpe tacskó kutyám van, szuka. Nem a lakásban tartjuk, hanem a garázsban lévő kutyaházban, a garázsba egy billenő macskaajtón keresztűl jüt be. Kicsi korában figyeltünk fek arra, hogy a kutyapárnáját lepisilte, arra gondoltunk, hogy csak jelölt. Eleinte, amikor még a lakásban volt kutyapelenkát használtunk, és 80-90%-ban arra pisilt. Ahogy megnőtt elfoglalta új helyét a garázsban, és a fekhelyére kutyapárnát és rongyokat tettünk, hogy véletlenűl se fázzon. Infra lámpával melegítettünk felette, tehát biztos, hogy jó helye van. Viszont a pisilést nem sikerült megtanitani neki, gyakran a vackába pisil. Főleg akkor, amikor esős idő van, vagy télen is így volt. Hogyan tudnám a normális tisztaságra nevelni, hogy ne a vackába pisiljen ? Nagyon várom a válaszát, mert nagyon idegesít, de nagyon szeretem is a kutyámat, de a feleségem a mosástól már teljesen ki van borúlva.

Üdvözlettel, dblaszlo

Válasz

Sajnos mostanában lett divat a kutyapelenka, pedig ez csak macerásá teszi a dolgot: A pelenkára szoktatás, majd pelenkáról leszoktatás néha a tartási körülmények, vagy a kutya fajtája miatt indokolt, - de mindenképpen macerássá teszi a végső szobatisztaság elérését (úgy tűnik Önöknál ez nem is sikerült).

Figyelni kellene és már a ráutaló magatartási jelekre, az ürítést közvetlenül megelőző testbeszédjelekre kellene reagálni. AMint pisilne, kivinni . Ha mégis otthon sikerülne, közben lespriccolni, tapsolni, dobbantani, zörgő tárgyat mellé dobni és kivinni üriteni. (nyilván egyedül egy garázsban ez nem fog menni a  kutyának)

Nehéz eset mert valószínűleg sokat van egyedül a kutya, kutyaiskolába kellene elvinni. Hátha az a tréning segítene.

Ajánlom a Népszigeti Kutyasulit.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »