Kutyák

Mit adjak a kutyának máj- és epegyulladásra?

kategória Kutyák
Kérdező Vanda

Kérdés

Tisztelt Szakértő ! 4 éves, szálkás szőrű tacskó keverék kutyusunknak 5 hete máj és epegyulladása volt. Kapott gyógyszert, diétázott, aminek eredményeképpen meggyógyult. Annak megállapítására, hogy ez egy heveny gyulladás volt, vagy esetleg kirónikus májelégtelenség szükség lenne egy májfunkció vizsgálatra, aminek azonban közel 20.000,-ft-os díját pillanatnyilag - minden erőfeszítésem ellenére - nem tudom kifizetni. Pár évvel ezelőtt 12 éves ír szetter kutyusunknál nagyon rossz májfunkció eredmény miatt egy évig alkalmaztuk a Legalon+polybé kúrát, és teljesen normalizálódott az eredménye. Kérdésem az lenne, hogy ártok-e a kutyusnak azzal, ha laboreredmény nélkül szedi a Legalont és a polybé tablettát.

Úgy olvastam, hogy a Legalon is a máriatövis növény magjából nyert kivonat, tehát nem szintetikus gyógyszer, ezért merném neki adni, hogy megelőzzem a gyulladás visszatértét, az orvosok ugyanis azt mondták, hogy ez vissza fog térni. Ha adhatom neki a Legalont, akkor milyen dózisban? a kutyus 15 kg, Olvastam a máriatövis olajról is, de ott végképpen nem tudom eldönteni az adagolás arányát. nagyon megköszönném a segítségét. Nem látok a kutyusnál problémát, bár a másik kutyusunkkal összehasonlítva az ínye és a nyelve jóval halványabb, ami az orvos szerint a sárgaság jele lehet. Válaszát előre is nagyon köszönöm!!

Válasz

Kedves Gazdi! Az alkalmazott kezelés biztosan nem fog ártani, de vajon elegendő lesz-e a kutyus teljes felépülésére. Ez azért kissé rizikós. Erre valók a kontroll laborvizsgálatok és fumkciós tesztek. Tisztelettel Dr. Szaniszló Ferenc www.vetlabor.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »