Kutyák

Miért kapott meg egy járókelőt a kutyánk?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező szentrita

Kérdés

Kedves háziallat.hu!

Kutyánkat egy hete hoztuk ki az Illatos útról, kb két év körüli 20 kg-os kan kutyusról van szó. Jelenleg lakásban lakik, sokat sétálunk és kirándulunk vele. Alapvetően nyugodtnak és baráságosnak tűnik emberekkel és kutyákkal egyaránt. Néha még túl érdeklődő séta közben más emberekkel, nem fél a férfiaktól sem. Állatorvosnál is voltunk, ahol tűrte, hogy az orvos negyed órán keresztül krémet masszírozzon a szemébe (mert be volt picit gyulladva). A hétvégét barátokkal töltöttük, ahol kisgyerek is volt, persze nem hagytuk egyedül őket, de semmi probléma nem merült fel a kutya viselkedésével kapcsolatban. Még kan kutyákkal szemben is többnyire jófej, néha vannak kisebb ellentétek, de azt hiszem ez normális.

A nyugtalanító az volt, hogy a ma reggeli sétából hazafelé menet elhaladtunk egy elég rossz külsejű férfi mellett. Elsőre azt hittem elmegyünk mellette simán még csak oda sem szagol (rövid pórázon volt), de egyszercsak mint aki megérez egy nagyon ismerős szagot odaszáguldott a férfi nadrágjához és kb fél másodpercen belül már oda is kapott. Egyértelműen látszott, hogy valamilyen szag miatt rohant oda és csak picit morogott előtte, de nem teketóriázott sokat. Ekkor én elrántottam illetve a férfi is megrázta a lábát, és nem akart ezután már támadni. A férfi megnézte a nadrágját, még csak ki sem szakadt, úgyhogy nem lehetett túl komoly a harapás, de ezután még csak hozzánk sem szólt, hanem ment tovább pedig kérdeztem, hogy nem történt-e baja. :$

Mivel az aznapi séta során egy hajléktalannal is találkoztunk, aki megsimogatta nem hiszem, hogy a rossz külső lehetett a gond. Nekem úgy tűnt, mintha inkább felismerte volna a férfit. Az érdekelne, hogy vajon mi állhat egy ilyen odakapás hátterében.

Nagyon köszönöm a segítséget!
Rozina

szekely.rozina@gmail.com

Válasz

A kutya emlékeiből az illatanyag hatására előjön egy - feltehetően - kellemetlen élmény, trauma és ez váltja ki a viselkedést.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »