Kutyák

Kutya kezdődő méh- és vesegyulladás kezelése

kategória Kutyák
Jelleg Nemi szervek
Kérdező noncseee

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

Van egy 8 éves keverék szuka kutyusom, aki 3 hete tüzelt. Mivel nagyon sokat ivott, lihegett (még akkor is amikor hűvösebb idő volt), a szemei olyanok mintha sírna. Elvittem állatorvoshoz ott ultrahangon megállapították, hogy kezdődő méh és vesegyulladása van. Kapott injekció kúrát (összesen 9-et, két naponta 3-at), most gyógyszeres kezelésen vagyunk, reggel és este kell beadnom neki.

A problémám az, hogy a tünetek egyáltalán nem múlnak. Felhívtam az állatorvost azt mondta, hogy ne aggódjak várjunk amíg lejár az 5 napot gyógyszerkúra. Én azon vagyok, mielőbb ivartalanítsák szegényt, nehogy késő legyen, de valamiért az állatorvos húzza a dolgot. Szeretném kikérni a véleményét, hogy tényleg várni kell még, vagy azonnal vigyem műtétre.

álaszát előre is köszönöm. Noémi

Válasz

Ha a jelenlegi állatorvos véleményében, diagnózisában és kezelésében nem bízik, csak azt teheti, hogy megvizsgáltatja a kutyáját egy másik állatorvossal is. Célszerű olyan helyet (állatorvost) keresni, aki kiegészítő vizsgálatokat is tud végezni (vérlabor, hasi ultrahang, stb.)

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »