Kutyák

Kutyánk mindent megrág, megeszik, amit a földön talál...

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Tavaszka

Kérdés

Lányom 3 hónapos kiskutyája minden apró dolgot amit talál a földön, szőnyegen, padlón nemcsak megszagol, hanem szájba is vesz és rágja meg akarja enni. Rendszeresen kap táplálékot, eszik rendesen és fejlődik. Ez a dolog azért aggaszt, mert legutóbb amikor nálunk jártak talált egy fél gyufaszálat valahol a radiátor alatt és azt vettük ki a szájából. Az utcára érve (eddig csak kézben vitték) letették és egyből meg akart enni kettő kavicsot, amit szintén a szájából kellett kivenni. A kiskutya fajtája bolognese. Lehet hogy csak én aggodalmaskodok de ezt én nem tartom normális dolognak. Köszönöm hogy elolvasták a kérdésem várom szíves válaszukat, illetve tanácsukat.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Nagyon sokat foglalkozni vele, tanítani, játszani és nevelni! Valamint nehezen elrágható, de emészthető dolgokat adni neki: marhacsont, préselt bőr, bikacsök, stb.

Ellenőrizni kell, hogy a kutyus mennyiségi igényei ki vannak-e elégítve, azaz kap-e elegendő tápot. Ennyi idősen megfelelő a napi háromszori táplálkozás. A viselkedési zavar már nehezebben kiküszöbölhető:le kell kötni a figyelmét. Ez sokszor nem könnyű feladat, de ha a lakásban egy részt megpróbálnak elszeparálni neki, azon belül pedig játékokat elhelyezni az jó hatású lehet. Az utcán egyelőre csak a megelőzés segít, tehát minden kivenni a szájából..

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »