Kutyák

Golden retriever kutyánk mindentől fél. Mit csináljunk vele?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező juhaszcssz

Kérdés

Üdvözlöm!

Van egy 1 éves golden retriver szuka kutyánk. A kutya nagyon fél mindentől. Csak keritésen keresztül képes kapcsolatokat kialakitani. 99%-ban én etetem, és mégsem ragaszkodik még hozzám sem. A kutyák társaságában jól érzi magát. Sétálni sem lehet vinni, mert annyira fél, mindentől. Mi soha nem bántottuk, még hangos szóval sem, mert láttuk, hogy mennyire fél, és nem akartunk rontani a helyzeten. Van egy 5 éves kisfiunk, vele szokott néha játszani, de csak rövid ideig. Még megsimogatni sem hagyja magát, van egy plüs játéka, azt hurcolja magával mindenhova, de a játék sem érdekli. sem a labda sem semmi.. Már több helyen utánna néztem, hogy mit lehet tenni, különböző praktikákat már kipróbáltam, de semmi hatása. Teljesen ellenkezően viselkedik, mint ami a fajtájára jellemző, pedig azért választottuk.. Elvileg tenyésztőtől vettük törzskönyv nélkül .Bárhol, ahol a fajtának utánna néztem, sehol nem találtam ilyen hibát. Nem tudom, mit tehetnénk érte, igy nem lehet vele együtt élni. Nagyon várom a válaszukat! Előre is köszönöm.

juhaszcssz@citromail.hu

Válasz

- A kerítésen keresztüli kapcsolat az NEM igazán nevezhető kapcsolatnak.
- Ajánlom figyelmébe a www.4tappancs.hu honlapon keresztül elérhető "Félős és agresszív kutyák" ismeretterjesztő e-oktatást.
- sok tenéysztő nem megbízható
- Sokkal korábban kellett volna szakemberhez fordulni!
- A leírtak alapján a félelmi tünetek és reakciók eléggé összetettek, egy helyszíni megfigyelés, adatfelvétel és a tartási körülmények ellenőrzését követően lehet érdemben tanácsokat adni, tréning lehetőségeket megbeszélni. (Kb. 4-6 tréningóra szükséges és kb. 6 hónap után jelentkeznek az első érdemleges változások.)
- Bach-virágterápiával lehet enyhíteni a tüneteket, de ezzel nem lehet teljeskörű változást elérni: http://bolthely.hu/4tappancs/lista/47b7299ecd481_BACH-VIRAGSZER

Olvass tovább!

Meddig él a golden retriever?

Honyan neveljük meg a golden retrievereket?

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »