Kutyák

Kiskutya nem tud lábra állni..

kategória Kutyák
Kérdező pilotczj

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

Kérdéssel fordulnék Önhöz! Nyolc hónapos boxer kutyám, két héttel ezelött kedvtelen volt, húzta magát, nehezen feküdt le és kelt fel. Az első jobb lábát néha járás közben enyhén megemelte, a tappancsát befelé fordította. Elvittük állatorvoshoz, aki vizelet tesztet végzett, amelyben semmi rendellenességet nem talált, és átmozgatta, gyűrögette az egész kutyát, amelyre a kutya nem jelzett fájdalmat. Augmentint és fájdalomcsillapítot adott neki amelyet egy hétig kellett neki adni.

Ezután már 3 nappal jobban lett, a gyógszereket utána még a megadott 7 napig adtunk neki. Azóta a kutya jó kedvű, semmi tünetet nem produkált egészen tegnap estig. Tegnap este megint rosszkedvűnek tünt, és ma reggelre megint az eredeti tünetei jelentkeztek.

Nehezen jár, nehezen fekszik le, ha lefekszik nehezen kel fel újra. Alig eszik, de nem tűnik annyira szomorúnak, ha közeledünk hozzá csóválja a farkát, de látszik rajta ,hogy valami fáj neki. Az állatorvos ajánlására kálciumot adtunk neki.

Ön szerint ez csak a növekedéssel van összefüggésben, vagy esetleg komolyabb probléma van a háttérben? Mi lenne a helyes megoldás? Vigyem el állatorvoshoz, vagy várjak egy két napot hátha jobban lesz? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel, pilotczj

Válasz

Azt, hogy mi áll a tünetek hátterében, csak alapos vizsgálattal lehet kideríteni. Az, hogy az állatorvos "átmozgatta és gyűrögette az egész kutyát", még nem biztos, hogy megfelelő vizsgáló módszer volt a baj okának kiderítése érdekében. Ennél alaposabb kivizsgálás kellhet (pl. akár röntgenfelvétel készítése a lábairól), ill. szakavatott ortopéd szakorvos "vallatása". Azt ajánlom, keressenek olyan állatorvost, aki az ortopédiai problémákban járatosabb az átlagnál, és vele vizsgáltassák meg alaposan.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »