Kutyák

Kutyám nemi szervéből három négy hete sűrű szürkésfehér váladék csöpög.

kategória Kutyák
Jelleg Nemi szervek
Kérdező Boncafalat

Kérdés

Yorkhsire terrier kutyám májusban volt 9 éves, kb három négy hete a nemiszervéből sűrű szürkésfehér váladék csöpög. Nyáron jó kis gömbölyű formája volt, most lefogyott.Hangulata, viselkedése nem változott. Van-e teendő.

Válasz

Kedves Olvasónk!

Elég hiányos a kérdés... kan vagy szuka? ivartalanított? oltások? elég sok minden lehet a baj forrása és akár súlyos is lehet, ezért az állatorvos sürgős felkeresését javasoljuk.

Ha kan és hímvesszőgyulladása van, akkor ez az általános rész:

A legtöbb kifejlett kan kutya fitymájából (a hímvesszőt borító bőrről van szó) kisebb mennyiségű, áttetsző fehér vagy sárgásfehér váladék csöpög, ami általában normális jelenségnek mondható. Amikor azonban ez a csöpögés folyássá fokozódik és a váladék színe zöldessé, szaga pedig bűzössé válik, s a kutya folytonosan nyalogatja, akkor ez már a hímvesszőgyulladás tünete. Amennyiben felhúzzuk a hímvesszőn a bőrt, azon sima csomók találhatók, felülete pedig abnormálisan vörös. Ilyen esetben ajánlatos megnézni: nem került-e valamilyen idegen test a hímvessző bőre alá. Ha igen, és azt eltávolítjuk, a probléma megoldódik.
Az egyszerű hímvesszőgyulladást egyébként antibiotikumos oldattal vagy kenőccsel kezelhetjük.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »