Kutyák

Hogyan tudnék összeszoktatni két felnőtt kutyát?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Berci2016

Kérdés

Abban szeretném kérni a segítségedet, hogy hogyan tudnék két kan kutyust össze szoktatni? Jelenleg van egy 4 éves ivartalanított kan beagle kutyám, akit sajnos eléggé elkényeztettem és nem fogad szót. Benti kutyus. Tavaly halt meg a 15 éves keverék goldink. :-( Az egyik rokonunk elhunyt és ott maradt a 11 éves yorki keverék ivaros kan kutyusa. Most őt szeretnénk befogadni, hogy ne kerüljön menhelyre. Mindig kinti kutyus volt . Most ez megoldható nálunk is, mert kertes házban élünk, csak hogy lehet ezt megoldani még nem tudom..., az egyik kint legyen, a másik bent? Az össze szoktatásban kérném a segítségedet. Előre is nagyon köszönöm. Szép napot kívánok!

Válasz

Kedves Gazdi

Én mind a két kutyus bent tartanám, főleg a yorki-t akkinek nem igazán való a kinti lét. Nem tudom van-e bármi ok, ami miatt aggódik az összeengedéstől, de ha igen, akkor jó lenne tudni, h melyik kutyussal van inkább a baj.

Az első találkozást érdemes semleges terepen tartani, hogy a bealge ne védje a területét. Utána közösen lehet hazamenni és kezdődhet a befogadás a családba. Itt vannak a neveléshez segitségek: https://youtube.com/c/kutyadumavideo, de ha nem megy akkor érdemes személyesen ellátogatni egy kutyaiskolába, ahol tudnak segíteni.

Sugár Péter Városi Kutyák Iskolája

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »