Kutyák

2 napja szült 6 kiskutyát a kutyám és abból 3-at összenyomott

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Adaa

Kérdés

2 napja szült 6 kiskutyát a kutyám és abból 3-at összenyomott, úgy viselkedik mintha depressziós lenne vagy nem tudom. Félek hogy a többit is összenyomja. Olyan mintha velük már nem akarna foglalkozni,ott van a többi kiskutya mellett ,de olyan mintha őket is össze akarná nyomni. Ilyenkor mi a teendő? Vegyük el tőle a kutyákat és etessük őket táppal?

Válasz

A kutyák (és általában az emlős állatok) nem szoktak depresszióba esni a szülés (ellés) miatt. Igazából a kölyköket sem tudják megszámolni, nekik mindegy, hogy 1 van, van több, mindaddig amíg van alattuk kölyök, működnek az anyai ösztönök. Ha a kutyájuk furcsán viselkedik, akkor valami baja lehet, például esetleg benne maradt még olyan magzat, amit nem tudott megszülni, vagy méhgyulladás alakult ki, stb.

A legjobb lenne holnap elvinni állatorvoshoz és megvizsgáltatni alaposan! Ha a megmaradt kölyköket nem szoptatja rendesen, és azok feltűnően éhesek, akkor kutyakölykök számára készült anyatej pótló táppal kell őket etetni (ilyeneket állatpatikákban lehet beszerezni).

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »