Kutyák

Kutyánk rágja, nyalogatja a lábát. Hogyan akadályozzuk meg?

kategória Kutyák
Kérdező Minni30

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

Lábnyalogatással kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, mert nem tudjuk már hogyan akadályozzuk azt meg hogy lerágja a lábait. 6 éves skót juhász kutyusunk sebesre nyalja a lábait, védőgallért adtunk rá, de így is eléri a lábfejét, azt próbálgatjuk bekötözni.

Valamint vakarózik, a hasát, a hátsó lábaival vakarja az elsőket, hátsó combjai is rágás nyomosak. Próbálkoztunk már bűzmirigytisztítással, advantixet is tettünk rá, mert téli időben azt mellőzni szoktuk, féreghajtót kapott, most rátértünk egy lazac+krumplis tápra.

Sajnos a mellső lábán a lábközépcsonton volt egy repedés, merevítős kötés volt rajt 4 hétig. Az állatorvosunk szerint annak össze kellett forrnia már, de most is nehezen megy, nem sokat javult a mozgása. igaz nagyon sokat hívott is amióta nem tud futni. Azt a lábát kezdte el elösször nyalogatni, akkor azt mondták a fájdalomtól.

De jelenleg ha nincsen rajt védőgallér minden mancsát nyalogatja, és úgy vettük észre hogy viszket a bőre. Ez valamilyen allergia lehet? Calcimusc adása segíthet? Van valamien szer amit lehet a lábaira tenni hogy ne rágja? Köszönöm előre is a választ. Üdv.

Válasz

Az a véleményem, hogy ez a probléma már jóval meghaladta a házilagos próbálkozásokat, és azt tudom csak ajánlani, hogy mindenképpen szakemberhez kellene fordulni (bőrgyógyász, ortopédus szakállatorvosok). Mindenképpen ellenőrizni kellene, hogy a sérült lába valóban meggyógyult-e (röntgen), van-e kimutatható allergiája (allergia teszt), és hathatós gyógyszeres segítségre is szükség lenne.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »