Kutyák

Kutyám sántít. Rymadil nem segít.

kategória Kutyák
Jelleg Nemi szervek
Kérdező BlackPanther

Kérdés

Üdvözlöm!

Kutyám bal hátsó lába egyik napról a másikra elkezdett fájni, látszólag ok nélkül, mikor felkel vagy rosszul lép, akkor visít sűrűn. Két lábra állni egyáltalán nem tud, de ha picit is magasabbra kell fellépni, (kb. 15 centi vagy több) akkor is gyakran visít. Vizelési, ürítési problémái nincsenek, viszont a hangulata nem olyan, mint szokott lenni, ételt sem kéri izgatottan, ahogy szokta. (Ha megkapja megeszi.)

Orvos adott 1 hétre való Rimadyl tablettát előző hét pénteken, ami semmit nem használt eddig, talán még egy picit romlott is a helyzet azóta. Régebbi (kb. másfél hónappal ezelőtt) vizsgálatnál kutyám prosztatája meg volt nagyobbodva, (azóta nem volt vizsgálva) elképzelhető, hogy áttétes prosztatadaganat okozza a fájdalmakat? Mi jöhet még szóba, ami Rimadyl-tól nem javul? (Kutyám 5 éves és 30 kilós)

Tisztelettel, László

Válasz

Szükség lenne egy röntgen vizsgálatra, van-e elváltozás a végtag csontjaiban.Speciális vizsgálattal megállapítható egy esetleges térdszalag szakadás(keresztezőszalag). Szóba jöhet a gerinc megbetegedése is,pl. porckorong sérv. A prosztata daganata ill. áttéte kevéssé valószínű. Ha emiatt aggódik, egy hasi ultrahang vizsgálattal pontosabb képet kaphatunk a prosztata állapotáról.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »