Kutyák

Krémes állagú kiskutyám kakija

kategória Kutyák
Kérdező Zsuzska

Kérdés

Kedves Dr. Haziallat!

Elso kiskutyam tulajdonosa vagyok, eddig mindig csak cicam volt, es most kisse tanacstalanul allok egy problema elott. Svajcban elek, es 2 napja vasaroltam Ausztriabol egy Havanese x Bolonka keverek kiskutyat. A tenyeszto ellatott informaciokkal, hogyan etessem, es hogyan szokassam at illetve hogyan szokassam meg vele a hazi kosztot. Tanacsara a megfelelo konzerveket, szaraz eledelt be is szereztem. Gondolom eddig is ezt kapott a kutyus enni.

A problemam az, hogy eves utan elegge kremszeru a szeklete, de nem megy a hasa, maximum pudingszerut kakil es nem is sokat. Enni eszik rendesen, sot ha tehetne addig enne, amig ki nem pukkadna. Reggel este kap egy kis konzervet, amibe bele szoktam keverni a szaraz tapot. Friss vizet naponta ketszer teszek neki.

A szaraz tap egesz nap elotte van, de azt csak akkor eszi meg, ha a konzervhez keverem, egyebkent nem ragcsalja. Hetvegen megprobalkozom egy kis fott csirkemell-vizezett tap-keves konzerv keverekkel, de egyelore nem akarom tulzasba vinni a csirkemell hozzaadasat, amig nem allt helyre a szeklete. On szerint mi lehet a problema? Esetleg valami betegsege van? Mire figyeljek a kicsi etetesevel kapcsolatban? Csatoltam egy aktualis kepet is a kis gombocrol :) Segitseget elore is halasan koszonom!

Udvozlettel: Zsuzsa

Válasz

Könnyen lehet, hogy semmi baj nincs, csak kell egy kis megszokás az új helyen (a helyváltozás komoly stressz tényező, ami önmagában is okozhatja a tapasztalt tünetet). Amíg az ürüléke nem folyik, addig nem kell aggódnia. Próbálkozzon mást is etetni vele, hátha lesz valami, amit ő is szívesen elfogyaszt, és amitől sűrűsödik a kakija is.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »