Kutyák

5 éves schnauzer kan kutyám szeme váladékozik...

kategória Kutyák
Kérdező Barbi94

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

Azért írok önnek, mert van egy 5 éves schnauzer kan kutyám, akit 1 hete vittem állatorvoshoz, mert a szeme váladékozott (mindkettő), és nagyon vörös volt. Az orvosnál kiderült, hogy a nyirokcsomói 5X-re fel vannak dagadva, kapott shotapen injekciót, ketofen injekciót,szaruhártya festést és tiacil szemcseppet. Felmerült a szopornyica lehetősége, kiskorában nem kapott ellene oltást, és a vizsgálat előtt 1-2 héttel a tüzelés miatt elszökött egy éjjelre.

Az antibiotikum hatására múlt héten hétfőn visszavittük és lement a nyirokcsomó, a szeme még vörös volt de csöppentést folytattuk, a szopornyica lehetősége ki lett zárva. Nem kellett visszavinni. Ezek csupán az előzmények. A mostani probléma az, hogy ma vasárnap újra elkezdett váladékozni a szeme,ami már szépen kifehéredett.

nem vakarja a közérzete teljesen jó, futkározik semmi sem látszik rajta , csak a szeme.Kicsit jobban megnéztem és lehuztam neki és ott alul a szemén ilyen a váladék színével megegyező pöttyök vanna. A jobb szemén több mint a balon. Nem tudom hogy ez normális-e, de nagyon megijedtem.K érem adjon tanácsot, mit tegyek, elkezdjük újra a tiacil szemcseppetést, vagy inkább visszavigyük az állatorvoshoz!

Válasz

Látatlanban nem tudok véleményt mondani a "pöttyökről". Vigye vissza Állatorvosához a kutyát. Lehet, hogy érdemes lenne egy mikrobiológiai vizsgálatot csináltatni a szem váladékból, és az eremény alapján gyógykezelni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »