Kutyák

Uszkár kutyám szeme megsérült. Megvakulhat?

kategória Kutyák
Kérdező Uszkar

Kérdés

Jó napot!

Közép uszkárom- 14 éves- nagyon jó egészségnek örvend- nagyon sokat van a szabadban- sokat sprintel(fut) nagyon játékos még. Közép uszkárom, a mai nap során megsérült a szemhártyája. Eldobtam neki a labdát- és egy bokornál landolt. A bokor- kicsi- és le volt vágva az ágai- amik tompák voltak. A labdához nagy sebességgel sprintelt- futot. A jobb szemén - szemhártyáján középen vizszintes csikok vannak. (Olyan mintha azzon a részen össze lenne egy kicist RÁNCOLVA ).

Semmilyen idegen anyagot nem látok a szemében. Engedi, hogy megnézzem- de nem mindig nyitja ki ugyanakkorára mint a bal szemét- gondolom még érzékeny a szeme. Annyira nem könnyezik a szeme. Megtudná mondani, hogy nagy sérülés lehet-e a szemhártyáján- vagy annyira nem komoly?

A kérdésem az lenne, hogy ebből nagy probléma lesz, ha a hártyán - középen a sérülés nem múlik el? Mit tudok tenni ellenne? Megvakulhat a kutyám? Mik az első tünetei? Milyen Gyógyszert javasol?

Előre is, aggódva várom válaszát.

Veronika

Válasz

Kedves Veronika,

a szaruhártya sérülése mindig súlyos beszámítás alá esik, mert a mélyre terjedőek a szaruhártya perforációját okozhatják ez pedig a látás elvesztését erdményezi. Ez idejében adott szakszerű kezeléssel megelőzhető de utólag már nem gyógyítható.Éppen ezért azt ajánlom hogy ne kísérletezgessen hanem minél előbb keressen fel egy szakembert.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »