Kutyák

Szívbeteg kutyám lemerevedett

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező Mazsikam

Kérdés

Üdvözlöm!

Mazsikam Bicson Havanese 6.50dkg 1-eve derult ki hogy szivbeteg, fel benamaxot kapott napi egyszer. Mult heten sokat kohogott, elvittem orvoshoz, volt szivultrahang tudorontgen. A korkep a kovetkezo:

Szajureg ep, torok enyhen piros mandulak megnagyobbodtak, torokban nagy mennyisegu slejm. Sulyos foku holosystoles mytralis szivzorej, amely meg a torokban is hallhato. Rtg perihilaris beszurodes cardiomegalia jelentos bal szivfel megnagyobbodaa Echo A 1:48cm LA 3,6cm mytralis endocardiosis regurgitatio kifejezett Otthoni kezeles 2szer fel 4-napig xivlav 250mg 3/4 benamax Furon 40mg napi 3-szor fel Verospiron 25mg 2-szer fel

Aznap kapott egy antibiotikum inyekciot synulox

Hasi sziv ultrahang volt es tudorontgen Ra 2.-nap eldolt miutan beadtam az esti gyogyszereket, kiakadt a szeme a feje feloldara merevedett es a vegtagjai is lemerevedtek.

Dr Ur/No Nem sok ez a gyogyszer egy ilyen pici kutyanak???? Felszaladtam a korhazba vele a gorcs adfigra elmult ott azt mondtak vernyomas eses volt Azt hittem a karomban fog meghalni szornyu volt... Kerem adjon tanacsot nagyon varom

Udvozlettel Jurnyik Melinda

Válasz

A gyógyszer adagja 0,25-0,5 mg / ttkg, így egy 6,5 kg-os kutya adagja napi 1,625-3,25 mg között van, de hogy ezen belül mennyi, azt egyedileg kell beállítani. A leírtak alapján a napi 3/4 tabl. jó adagnak tűnik. A kutyájának a szívbetegség mellett még felső légúti hurutos gyulladása is van, ez sokat befolyásol az állapotán. Heveny rosszullétek bármikor jöhetnek. Gyakran kell állatorvoshoz vinni kontrollra.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »