Kutyák

Kutyánk szívizom gyulladása meggyógyulhat?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező Milan2013

Kérdés

Kedves Dr. Háziállat!

Van egy négy éves kan fajtatiszta Boxer kutyám. Nem túl régen elkezdett köhögni nagyon és szaporán venni a levegőt plusz öklendezni. Nem evett, alig ivott és csak feküdt. Természetesen elvittük azonnal egy állat kórházba ahol csináltak nála vérképet, röntgent, ekg-t. Ekkor azt mondták hogy szívizom gyulladása van szív meg nagyobbodással. Ezért pumpál annyira a kis szíve szegénynek. Kapott több oltást is plusz felírták neki az 5 mg-os Vetmedin nevű gyógyszert.

A tüdejében és a szívében nem volt víz hál istennek. Ezektől aztán jobban lett egy két nap alatt olyan volt mint régen. Ahogy elfogyott a tabletta újra kezd vissza esni a régi tünetekbe sajnos. A kérdésem az lenne ön szerint mi várható? Mert az állat kórháznál mondtak olyat hogy meg is gyógyulhat akár teljesen ebből a betegségből. De lehet hogy örök életében ezek után szednie kell a gyógyszert. A gyógyulásra mennyi esélye van és ha gyógyszert kell szednie mindig akkor azokkal újra a régi lehet és mehet sétálni is stb.?

Kérném szépen mielőbbi tanácsait és szakértelmét az ügyünkben.

Válasz

Ha a gyógyszer szedése után romlott a kutya állapota, akkor fontos visszamenni az állatorvoshoz, és ezt vele megbeszélni. Ő ismeri a beteget, ő tudja az állapotát felmérni. Ezzel együtt könnyen lehet, hogy a szívgyógyszert hosszú távon (akár élete végéig) szednie kell majd, de erről a kezelőorvosával kell beszélni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »