Kutyák

Kutyánk kiszökik

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Mancy

Kérdés

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy az egy éves tibeti terrier kan kutyám rendkívül szökős! Rengeteg dologgal próbálkoztunk lévén hogy nagy kertes házban élünk eleinte nem vittem minden nap sétálni, viszont amikor elkezdett kiszökni ezt láttam megoldásnak. Egy darabig működött majd újra kezdte ekkor az egész kerítéssort a ház körül körbe tekertük csirkedróttal ez is csak ideig-óráig működött folyomatosan bővítettük de valahogy mindíg meglógott. Most már napi rendszerességgel reggel este viszem sétálni de így is meglógott, kutyás ismerőseim a kikötést javasolták mert az többüknél bevállt , ez tegnap meg is történt illetve közvetlenül a séta után egyből rárakom a láncra. A kérdésem az lenne, mivel hogy bejáratos a lakásba is olykor, ebben az esetben behozzam vagy hagyjam egész nap kikötve a séta és játék kivételével? Köszönöm a választ!

Válasz

Kedves Olvasónk,

több dolog is van, egyrészt az ivartalanítás,most lett ivarérett, ha nem akarja tenyészteni, akkor ivartalaníttassa, mindnekinek könnyebb.

másrészt a lemozgatás (egy séta nem elég), amikor kiválasztotta a kutyát, bizonyára elolvasta a fajta sajátosságait: mozgékony - ez az elsők között van.

a láncra kötés embertelen... azok a gazdik akik ezt megteszik, azok nem sejtik, hogy milyen érzés, ekkor szoktuk javasolni, hogy próbálják ki, két méter után nincs tovább...

 

Miért fut el a kutya >>

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »