Kutyák

Kutyám elkezdett szörcsögni...

kategória Kutyák
Kérdező Bejjja89

Kérdés

Tisztelt Dr. Úr!

Azért kerestem meg Önt, mert nekem van egy másfél éves csivava ( Maya) lány kutyám. A napokban egyre sűrűbben észrevettem, hogy "szörcsög" ha pedig gyorsan eszik-iszik, úgy csinálja mintha nem kapna levegőt és a hasát is összehúzza, nagyon ilyesztő és ez kb. 3percig tart nála.

Ha pedig játszunk és a szájában lévő plüssel, elkezd morogni játékosan persze, de közben pedig olyan az orrhang mintha nem kapna az orrán levegőt.

elvittem állatorvoshoz és azt mondta, hogy ez születési rendellenesség. Én nem hiszem, mert nem rég kezdte el ezt csinálni. Nem lehet, hogy megfázott vagy huzatott kapott??

Mit csináljak, mert ő az egyetlen kutyám, mindent megteszek érte. Előre is köszönöm, hogy elolvasta levelem és hogy segít.

Tisztelettel: Tóth Beáta

Válasz

Ez tipikusan egy olyan probléma, amit látatlanban egészen biztosan nem lehet megítélni és nehéz róla bármit is mondani. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy pontosan mi is az, amit a kutyája ilyenkor csinál. Még az is könnyen lehet, hogy szó sincs betegségről, mindössze egy olyan légzési görcsről, mit amilyen a csuklás is. (Ami ugye nem betegség.) Szerintem nem szabad elhamarkodni a vélemény alkotást, várjon türelemmel. Amíg a kutya egyébként "jól működik", nem kell aggódnia. Hátha az idő múlásával még több információ derül ki, esteleg éppen az állatorvos előtt produkálja ezeket a tüneteket. Esetleg felvehetné videora (ma már az okostelefonokkal ez sem lehetetlen feladat).

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »