Kutyák

Kutyám szőre foltokban hullik. Mi lehet a baja?

kategória Kutyák
Kérdező madre

Kérdés

Van egy 5 hónapos bordeauxi dogom, és kb négy hete foltokban hullani kezdett a szőre. A kutya minden nap kap tápot, de esténként házi kosztot eszik. Próbáltuk már kenni a csupasz bőrfelületeket canesten kenőccsel, de nem múlik el! Sokat játszik az udvaron, nem is viszket neki, és a bőr csak kicsit van megvastagodva a csupasz helyeken. A szőre egyébként elég erőteljesen hullik máshol is de nem foltokban. Külön vitamint nem kap csak ami a száraz tápban van. Azt kérdezném hogy mi lehet a gond a kutyussal?

Válasz

A szőrhullás (nem betegség, hanem tünet) hátterében többféle ok is lehet. Meg kéne próbálni kideríteni (vizsgálatokkal), hogy mi ez az ok. Amennyiben a vélt ok kezelésére adott szer nem hat, tovább kell vizsgálni az esetet.  A foltokban történő szőrhullás hátterében pl. akár gombás megbetegedés is lehet. Mindenképpen ajánlott ilyenkor egy bőrkaparék- és szőr vizsgálat, de vérvizsgálatra is szükség lehet.

Ez azért fontos, mert e nélkül csak találomra lehet megpróbálni kezelni, ami nem hiszem, hogy jó lenne. Ezért a vizsgálatért még akár messzebbre is érdmes elutazni vele, ha a lakóhelyük környékén nincs bőrgyógyászattal foglalkozó állatorvos.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »