Kutyák

Bichon havanese kutyámnak nagyon hullik a szőre. Mit adjak neki?

kategória Kutyák
Kérdező emmy

Kérdés

Kedves Szakértő!

Van egy másfél éves BICHON HAVANESE kiskutyám és hullik a szőre, főleg deréktól hátra fele. Minden nap kifésülöm, és mégis mindenhol kutyaszőr van a lakásban és persze a mi ruhánkon is. Igy nem látszik ritka szőrzetüne , de már idegesit, hogy minden nap a kutyaszőrt kell takaritsam. Voltunk állatdokinál, adott valamilyen vitamint injekcioba, de nem használt semmit. Igaz, hogy három hetente fürösztöm. Mit tehetek, hogy ez a probléma megoldódjon.

Köszönettel,
Emma

Válasz

Szia,

Először is nagyon örülök, hogy ilyen gyakran fésülöd a kutyusod, ez ritka, pedig nagyon becsülendő és követendő dolog. A problémára megoldást egy doki jobban tudna ajánlani, persze nem az előző.

A szőrhullás oka lehet:
1. itt a tél vége és kezdi ledobni az aljszőrét. Ez ellen nem tudsz tenni.
2. a bűzmirigye. Mivel azt írod,h leginkább hátul hullik a bundája, ezért gyanúzom arra is. Én kinyomatnám a bűzmirigyét. Egy próbát megér!
3. lehet táptól. Váltsatok egy jobb vagy más minőségűre.
4. száraz vagy vitaminhiányos a bőre.

Higított samponnal fürdesd. Esetleg vehetsz neki halolajas bőrtápláló vitamint. Ezt lehet kapni állatgyógyászati boltban. Pár csepp kell csak a kajájára belőle. Sajna, a nevét nem tudom, de az egyik kis westie vendégemnek nagyon bejött! Mivel ezt kúraszerűen adod, jobb mint egy nagy vitamin adagtól csodát várni. Hátha nektek is bejön. Az írásod alapján ennyi jutott eszembe, remélem tudtam segíteni.

Üdvözlettel Adrienn

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »