Kutyák

Kutya szőre hullik

kategória Kutyák
Kérdező roni73

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr

Van egy három éves golden-vizsla keverék kutyám akinek szőre folyamatosan hullik, nem csomókban csak úgy mint váltáskor szokott. Az Apukája szintén folyamatosan hullajtja a szőrét. Mi az oka? Mit tegyek?

Válaszát nagyon köszönöm!

Válasz

A szőrhullásnak több formája és oka is lehet. Ha az egész testfelületre kitejdedt fokozott szőrhullásról beszélünk (úgy sejtem leveléből, hogy erről van szó), akkor ez leginkább a szervezet egészében, annak egészségében, egyensúlyában, úgynevezett homeosztázisában keresendő elsődlegesen. A bőr a legnagyobb szerv, és mint a többi szervet is belülről lehet igazán táplálni. Nem fog egy ilyen problémát sampon megoldani, de a megfelelő táplálás már valószínűleg. Ha szőrhagymák ill. az azokat körülvevő szövetek nem kapják meg a megfelelő táplanyagokat ahhoz, hogy egészségesek, erősek legyenek, akkor nem is tudják a funkciójkat megfelelően ellátni.
Persze egyéb szisztémás megbetegedés. hormonális zavar, veseprobléma stb. is lehet a háttérben, de elsődlegesen mindig a táplálás hiányosságaiból, hibáiból eredő diszfunkciókra kell gondolni.
Csak egy megjegyzés: gondoljon bele, hogy azoknak a szerveinek, amik nem látszanak a külvilág felé (vesék, máj, szív, stb.) is "hullik a szőre".

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »