Kutyák

Kutyám szőre foltokban hullik...

kategória Kutyák
Kérdező dogdog

Kérdés

A kérdésem a következő, rövid szörű 11 hónapos dogom van a szőre szeptember közepén hirtelen elkezdett erőteljesen sűrösödni, majd egy hét elteltével aggasztó mennyiségben hullani, aztán egyik napról a másikra megjelentek kis helyek a háton ahol kihullott a szőre kb egy hete ilyen most kb 80 borsónyi szem méretű pöttyökben hiányzik a szőr a háton.N em mondható az adott területen vörösség és nem is viszket neki nem vakaródik nem levezik, de folyamatosan terjed a felület mérete.

Oltásai rendben tápanyagbevitel megfelelő előírt mennyiségben és minőségben kapja tiszta gondozott körülmények, egy hónapos kálcium kúra végén vagyunk pont, a neten olvastam a bőrbetegségekről, de egyik sem illik rá teljesen, mi lehet ebben az esetben?

Válaszát előre köszönöm!

Válasz

Kedves Szittya!

A szőrhullás (nem betegség, hanem tünet) hátterében többféle ok is lehet. Meg kéne próbálni kideríteni (vizsgálatokkal), hogy mi ez az ok. Amennyiben a vélt ok kezelésére adott szer nem hat, tovább kell vizsgálni az esetet.  A foltokban történő szőrhullás hátterében pl. akár bőrgyulladás vagy gombás megbetegedés is lehet. Mindenképpen ajánlott ilyenkor egy bőrkaparék- és szőr vizsgálat, de vérvizsgálatra is szükség lehet. Ez azért fontos, mert e nélkül csak találomra lehet megpróbálni kezelni, ami nem hiszem, hogy jó lenne. Ezért a vizsgálatért még akár messzebbre is érdmes elutazni vele, ha a lakóhelyük környékén nincs bőrgyógyászattal foglalkozó állatorvos.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »