Kutyák

9 éves keverék, szuka kutyámnak nagy mértékben hullik a szőre.

kategória Kutyák
Kérdező Marcsiy

Kérdés

9 éves keverék, szuka kutyámnak nagy mértékben hullik a szőre. Először a szeme körül vettem észre, most már a hátán és a lábain is alig van szőr. A bőre kivörösödött, és korpásodik. Megfürdettem , de ez semmit sem ért, és elég kellemetlen szaga van. Folyamatosan vakarózik, néhol már sebesre vakarta magát. Legutoljára nem kapott féregtelenítőt, lehet ennek valami köze ehhez? Ráadásul hiába eszik rendesen, egyre soványabb. Előre is köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves Marcsy!

A szőrhullás (nem betegség, hanem tünet) hátterében többféle ok is lehet. Meg kéne próbálni kideríteni (vizsgálatokkal), hogy mi ez az ok. Amennyiben a vélt ok kezelésére adott szer nem hat, tovább kell vizsgálni az esetet.

A foltokban történő szőrhullás hátterében pl. akár bőrgyulladás vagy gombás megbetegedés is lehet. Mindenképpen ajánlott ilyenkor egy bőrkaparék- és szőr vizsgálat, de vérvizsgálatra is szükség lehet. Ez azért fontos, mert e nélkül csak találomra lehet megpróbálni kezelni, ami nem hiszem, hogy jó lenne. Ezért a vizsgálatért még akár messzebbre is érdmes elutazni vele, ha a lakóhelyük környékén nincs bőrgyógyászattal foglalkozó állatorvos.

A legutoljára nem kapott féreghajtót alatt sem tudom, hogy pontosan mit ért - 3 havonta szükséges a féreghajtás...

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »