Kutyák

Ehet a kutya tejterméket?

kategória Kutyák
Kérdező monika30

Kérdés

Jó napot!

Törpe snaci keverék kiskutyám 11 éves. régen nem szerette a tejtermékeket. Mostanában a macska elöl mindig megissza. Adható e neki tej vagy tejtermék? Ha igen milyen? A szeme is hályogosodik van e rá valami szemcsepp vagy bármi ami csökkentené a hályogosodást?

Válaszát köszönöm.Üdv.Mónika

Válasz

Kedves Érdeklődő,

A joghurt, túró és sajt nyugodtan etethető a kutyával. A tejtől egyes kutyáknak hasmenése van. Ha ez sem okoz gondot, kaphat tejet is.

A szürkehályog a kutyák egyik leggyakoribb szembetegsége. Több különböző formája van, és számos kiváltó oka lehet. Mindegyik fajtájú kutyát egyaránt érinti, bár egyes fajták hajlamosabbak a betegségre. Leggyakrabban a kor előrehaladtával jelentkezik a hályog, de bármely életkorban kialakulhat. A szürkehályog többnyire örökletes megbetegedés. Akár néhány hét alatt is kialakulhat, vagy évek hosszú során, az egyik vagy mindkét szemet érintve.


A szem elhomályosulása komoly látási problémákat okozhat, súlyos esetben sajnos vaksághoz is vezethet. A korral együtt előrehaladó örökletes betegséget sokszor nem lehet gyógyítani. Ha arra van gyanúja, hogy a kutyájának ilyen baja lenne, mindenképpen meg kellene mutatni szemészettel foglalkozó állatorvosnak (ma már sok helyen van ilyen szakrendelés).

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »