Kutyák

Miért nyöszörög olyan sokat a kutyám?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező mázli

Kérdés

Üdvözletem! A családommal egy kétszobás lakásban lakunk egy fekete szuka puli kutyussal. Problémám a következő szombaton elmentünk ittholról ezért a kutyus több órán keresztül egyedül maradt ,de ilyen sokszor előfordult hiszen már 4-éves tehát vasárnap furcsán kezdett viselkedni állandóan nyüsszög én természetesen rohanok vele hiszen arra gondolok elkell végezni a dolgát.Kb 12xszaladok és ugyanúgy nyüsszög abbahagyja nyüsszög.

Betegségre nem gondoltam remélem nem tévedek hiszen eszik-iszik elvégzi a dolgát, de valami mégsem stimmel! Megint nyüsszög a labdájával mászkál néha kapar a pléden szőnyegen ágyon. Ha a levegön van nem nyüsszög körme fájhat? (nem sántít) Meg ilyedhetett valamitől még nem voltunk itthon? (nem bújik el) létezik olyan hogy egy kutya érzi ha másik kutyust simogatunk és féltékeny? Vagy mert nem vittük magunkal? Miért nyüsszög hiszen szeretgetjük imádjuk és kezdünk idegesek lenni beteg vagy lelkis vagy micsoda?!Elnézést ha sok a szöveg de a kutyusunk a mindenünk. Megértésüket elöre is köszönöm! Várom válaszukat.

Válasz

1./ lehet egésszégügyi, betegséggel összefüggő ok 2./ elképzelhető, hogy valami ingerhatás, trauma érte amíg nem tartózkodtak otthon 3./ a viselkedési megnyilvánulás a tüzeléssel is összefüggésben lehet 4./ távolból és optikai kontaktus nélkül nem érzi a kutya ha másik kutyát simogat az embertásra 5./ az elkényeztetés és a rosszul értelmezett, túlzott szeretet miatt is jelentkezhet valamilyen viselkedési tünet.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »