Kutyák

Kutyám vakarózik és hullik a szőre. Allergiás?

kategória Kutyák
Kérdező woti

Kérdés

A kutyam par hete elkezdett nagyon vakarozni és sajnos még nem jöttünk ra, hogy miért. Oktoberben egy daganatos mütéten esett at, ami a faran volt a bör alatt, ezt sikeresen el is tavolitottak, és rendesen meggyogyult.

Sokat fogyott abban az idöben, ezért az allatorvosom ugy döntött, hogy a Hill's tapot, amit eddig is adtunk neki, abbol most egy ideig a kölyök kutyaknak valot egye, amig rendbe nem jön teljesen, hogy összeszedje magat. Ez igy is volt, 32 kg tapot a par honap alatt el is fogyasztott, rendesen vissza is nyerte az eredeti sulyat.

Miutan elfogyott elkezdtem neki adni a Hill'böl a csirkés tapot, amit 3 éve rendszeresen fogyaszt. Par nappal elötte mar feltünt , hogy a kutya sokat vakarozik, el is vittem orvoshoz, mert nem javultak a tünetei. Megfürdettük a kutyat parazita és bolha elleni samponnal, valamint csepegtettünk neki bolhairtot is ( mindig kapott bolhairtos nyakörvet meg csepegtetest is ).

A tünetek azota sem valtoztak, pedig a csirkes tapot is azonnal abbahagytam, mert attol feltem, hogy allergiaja van. Azota a Hill's baranyos-rizses valtozatat eszi, de nincs valtozas, tovabbra is vakarozik, es rendkivül hullik a szöre.

Nincs rajta börpir, vagy gombas fertözésre utalo börelvaltozas, teljesen tiszta a böre, és nem egy adott területen, hanem mindenhol vakarozik. Sajnos a kutyat nem tudom bevinni önökhöz , mert Törökorszagban élek, ezért is kérnéK tanacsot, hogy mi lehet a baj.

En mar cukorbetegsegre is gondoltam, de a vizeletével és a kedvével sincs probléma, a széklete is normalis.

Segitsegüket elöre is köszönöm: Timea

Válasz

Kedves Tímea!

A leírtak alapján az atópia (allergia) a valószínűsített diagnózis. Jó lenne tisztázni az okát, de az vagy allergiaás bőrpróbával, vagy vérből végzett specifikus allergén vizsgálattal lehet.
Ennek eredménye adja meg a kezelés mikéntjét.
Ha jól tudom Törökországban is van a Spectrum Labs. amerikai allergia labornak reprezentánsa (vagy, ha nincs el kell küldenia vért oda, ahol Európában van, pl. hozzánk ).

Üdvözlettel
Dr. Szaniszló Ferenc
www.vetlabor.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »