Kutyák

Kölyökkutyám szőre hullik, bőre pirosodik, rágcsálja magát

kategória Kutyák
Kérdező Renike87

Kérdés

Jó napot!

Lassan egy hete hogy találtam egy 8 hetes körüli kis kutyát, kihívtam hozzá az állatorvost mert a mellső lábain nincs szőr. Azt mondta hogy valószínűleg ekcéma, kaptam rá kenőcsöt és kenem is neki naponta kétszer, de nem múlik neki a pirosodás és olyan helyen is kivörösödött a bőre ahol eddig nem volt olyan. Valamint elkezdett hámlani a bőre és ki van neki száradva a krémtől, ez normális?

A másik gondom vele hogy állandóan vakarózik és rágcsálja magát pedig nem bolhás és vannak olyan területek ahol sebesedésig rágcsálta magát. Az orvos szerint ez rüh, de nem akarom össze-vissza mindenfélével kezelni a kutyust. A szőre eléggé tömött, dús és egyelőre az estéket még bent tölti és úgy vettem észre hogy bent sűrűbben harapdálja magát, lehet hogy melege van vagy ki van száradva a bőre?

Válasz

Ha nincsenek élősködői, akkor valószínűleg allergiás. A fülön, a lábon vagy a bőrön a piros illetve sebes foltok ezt is alátámaszthatják. A legjobb az lenne ha látná allergiákra specializálódott állatorvos és vele meg tudnátok beszélni, mit tegyetek. Nem a tünetet, hanem az okot kell megszüntetni ilyenkor (mindenféle krémmel találgatásra kenni nem szabad, félrekezeléssel még többet ártunk). Ki kell derítenek mi okozza. Melós, de megéri!

Ha sikerül megszüntetni az okot, bár ez a jövő zenéje, mivel általában ez hosszadalmas folyamat, akkor pótcselekvésként megmaradhatnak mozdulatok (pl: fejrázás vagy lábrágás) ilyenkor vonjátok el róla a figyelmét hirtelen hangokkal és játékkal.

(ui.: Az én kutyám is allergiás, ő a szárnyasokra és a bolhákra. Amíg nem tudtam, gyötrelem volt nézni, hogy szenved, vakarózik, rágja a lábát, rázza fejét és dörzsöli magát a falhoz naphosszat. Ezek most odafigyeléssel megszűntek.)

A központi fűtés a kutya bőrét is szárítja, ilyenkor fokozottabb a bőr reakciója is. Párologtatás neki is segít.

Dr. Szaniszló Ferenc végez allergia vizsgálatot:
http://www.haziallat.hu/szaknevsor/allatorvosok/dr-szaniszlo-ferenc/284/

Olvass tovább!

Ilyen a bolhaallergia kutyáknál

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »