Kutyák

Miért hány a kutyám váladékot?

kategória Kutyák
Kérdező hadnagysandor

Kérdés

Jó napot kívánok! Elég hosszú az én történetem az én kiskutyám Morzsi nagyon beteges az utóbbi időben eddig falun volt párom apukájánál(gazdi) semmi baja nem volt el hoztuk Sopronba mert gazdi sajnos meghalt és azóta már vagy 5x voltunk orvosán az elmúlt 8 hónapban. Az orvos nem tud semmit vele csinálni azt hajtja csak hogy csináltassak allergia tesztet de nagyon drága.

A kutyának a tünetei: orrfolyás, néha letört kedvetlen, néha ilyen slejm szerű fehér váladékot köhög/hány fel,és ami a legrosszabb hogy mintha teli lenne az orra és állandóan ilyen roham szerűen bő 30-60mp-ig erőteljesen szív mint amikor az ember is.ne haragudjon csak olyan nehéz le írni hogy konkrétan milyen.Még ami érdekes számomra hogy általában akkor csinálja amikor mondjuk este le fekszünk és reggel ki engedem a friss levegőre.Mondjuk a lakásban nagyon nagy a páratartalom mert mi is majdnem megfulladunk de ettöl lehetnek ezek a tünetek?A segítségüket kérném mert nem szeretném elveszíteni szeretett Morzsikámat 4 éves múlt Foxterrier a segítséget előre is köszönöm Hadnagy Sándor ui: a gyógyszeres kezelés antibiotikum meg ?tesztoszteron? injekció attól elmúlt kb 1,5 hónapig


Válasz

Kedves Hadnagy Úr! Lehet a kutyáknál is allergiás orrfolyás, vagy asthma szerű köhögés. Azért nem ártana egy alaposabb légzőszervi vizsgálat az allergia teszt előtt (orrüreg röntgen, mellkas röntgen, bronchoszkópia, rhinoszkópis stb.) Üdvözlettel Dr. Szaniszló Ferenc (www.vetlabor.hu)

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »