Kutyák

Kutya véreset pisil

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező Sani1441

Kérdés

sziasztok! A kutyám véreset pisil de nem tudom az okát metr a közérzete jó ,jáccikis , eszikis ,és a széklete is normális,a pisilés sem fáj neki látszólag.Esetleg arra gyankszom hogy megehetett valamit amikor elment ithonrol. Ha valakinek van valami ötlete akkor irjon. Előre is köszönöm!

Válasz

Sajnos elfelejtette megírni, hogy a kutyusa kan vagy szuka. Ha kan kutya, a szóba jöhető betegségek: prosztata megnagyobbodás, prosztata gyulladás, vérömléses húgyhólyag-gyulladás, esetleg véralvadási zavarok. Ha szuka kutya, húgyhólyag-gyulladás, húgykövesség, véralvadási zavarok.

Bármilyen ivarú kutyáról van szó, a vérvizsgálatot elengedhetetlennek tartom, valamin a hasi ultrahang vizsgálatot is annak érdekében, hogy meg tudjuk állapítani a vérvizelés valódi okát. Ahhoz, hogy érdemben tudjak segíteni, sokkal több információ kellene a véres vizeleten kívül a kutya általános állapotáról is. Mindenképpen a fentiekben felsorolt belgyógyászati és laborvizsgálatok elvégeztetését javaslom a kutyusán. Irány az Állatorvos!!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »