Kutyák

Mitől változott meg a kutyám viselkedése?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Civil

Kérdés

Üdvözletem! Családom kutyájának a viselkedése teljesen megváltozott az utóbbi egy hét alatt. Nem fogad szót, nem akar játszani sem, folyamatosan be akar menni a házba (kinti kutya), és le sem száll rólunk, követ, kaparja az ajtót. Folyamatosan liheg és mintha remegne is. Kettő tippem van, hogy mi lehet az oka, de nem tudom, mit tehetnék ellenük:

1. Valami állattól félhet, ami a kertbe betudott jönni, tegnap estére is a virágok fel voltak döntve, mire hazaértem. Esetleg ember ijeszthette meg.

2. Szomszédunkhoz kiskapun keresztül évekig átjárása volt és ez júliusban megszűnt. (Mert a szomszéd néni olyan étellel etette, ami nem volt jó neki és be is engedte a házba éjszakákra is,mert fél egyedül.)

Mit tehetnék, hogy a viselkedése a régi legyen? Köszönettel : Kitti

Válasz

1/a. IGEN ez lehet (állat) 1./b IGEN ez is lehet (ember) 2. Ez is lehet. Megoldási javaslat: A./ A kutya következetes fajnak megfelelő tartásával, egy kicsit több közös játékkal, sétával, - a fizikai és szellemi igényeinek megfelelő kielégítésével megoldható a jelenlegi probléma. B./ Csináljon belőle egy benti kutyát !

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »