Kutyák

Hogyan békítsem ki a kutyáimat?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező RomeoAndMissy

Kérdés

Üdvözlöm.

Van két palotapincsi kutyám ( Egy szuka, 5 hónapos, és egy kan, ő 3 éves.) Nos, a kis szuka állandóan felugrál a kankutya fejére, harapdálja ahol tudja, és az udvaron is van mikor nagyon bedurvulnak és nagyon durván játszanak. Rossz nézni. ( tudom hogy így szoktak a kutyák..) Nos ma történt egy olyan baleset hogy a szuka belekapott a kan szemébe (feltételezhetően) és azóta a kan nagyon hunyorít arra a szemére, alig bírja kinyitni, és egyszer széthúztam a szemhéját és nagyon kiguvadt a szeme. Sokszor volt már begyulladva a szeme, de egy idő után rendbe jött. Lehet hogy most is erről a gyulladásról van szó.

Viszont el szeretném kerülni, hogy legközelebb ilyen vadon " játszanak " mert nem szeretném hogy bármelyiknek baja essen, nem szeretném hogy kiessen a szeme. Szeretem mindkettőt és a pici szuka is már a szívemhez nőtt. De ha muszály akkor átadom másnak, nem akarom hogy baja essen a kannak, a legjobb barátom, az életem adnám érte. Tehát, hogy szoktathatnám ettől a vadságtól a szukát? Azt szeretném hogy barátian közeledjenek, és ha játszanak akkor ne legyen ilyen. A kan kutya nagyon nyugodt mindig, és nem szeretné bántani. A szuka sokszor az ő ételét is megeszi, és ezt elviseli a kan. Előre is köszönöm válaszát.

Válasz

Kedves Gazdi!


két kutya egy háznál nem mindig jó döntés, tán az a szerencséje, hogy szuka és kan, mert túl nagy baj nem lesz. Mindenesetre jobb ha ivartalaníttatja a kutyákat, most még azért nem verekszenek annyira durván, mert a szuka még nem ivarzik, 3-4hónap múlva majd fog... és akkor majd jönnek a kölykök is.

Érdemes lenne ezt is elolvasni >>

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »