Kutyák

Hogyan kezeljem allergiás kutyámat?

kategória Kutyák
Kérdező blasphemya

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr! 6 éves amerikai staffordshire terrier kan kutyámnál súlyos probléma áll fent több, mint 1 éve. A tünetek a hónaljánál kezdődtek , azonnal állatorvoshoz vittük. Az állandó vakarózás a probléma, ez már átterjedt a lapockájára, a fejére mostanában a farkára. Az állatorvos először csirkeallergiát diagnosztizált, téves volt, majd általános allergiát, most pedig atkaallergiát.

Humán antiallergia gyógyszereket, szőr- és bőrerősítőket, szteroidot írt fel. Szteroidos kezelésnél elmúltak a tünetek, a szőre is visszanőtt, de ahogy vége lett a kezelésnek, egyből elkezdte. Homeopátiával és már mindennel próbálkoztunk. Jómagam és édesanyám is allergiás, nekem por és penész, az érdekes, ha megsimogatom és játszom vele az alkarom tele lesz vörös, viszkető kiütésekkel (azokon a területeken, ahol érintkeztem, vele). Már veseproblémákra is gyanakodtam, mivel sokszor felpuffad, felvizesedik a kutya. Ön szerint mi lehet a probléma? Mellékvesehormon lehetséges? Már teljesen elkeseredettek vagyunk, nem használ neki az allergiakezelés és semmilyen gyógyszer. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Janikovits Katalin

Válasz

Kedves Katalin! Sajnos ennél a fajtánál gyakran tapasztalunk bőrproblémákat, melyek diagnosztizálása sokszor nagyon nehéz feladat, szakorvost igényel. Az állatorvosi névsorban található elérhetőségeinken keressen meg bennünket nyugodtan, lakhelye alapján megpróbálok Önnek valakit ajánlani a közelben. Üdvözlettel, dr. Puskás Gábor.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »