Kutyák

Kutyám mindentől fél, mit tanácsol?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező aurika

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!!!

Szeretném a segítségét kérni, mert nagyon tanácstalan vagyok! Van egy két és féléves pitbull kutyusom, lakásban él velem. Kéthetes volt amikor először találkoztunk és hathetes korában elhoztam. Soha nem bántottam! Mindentől fél! Imádom, szeretem!

Egy példa: ma reggel mikor sétáltunk egy apuka a kisfiát a bicikli ülésről levette és Maya annyira megijedt ettől, hogy arra nem is mehettünk! Itthon is fél. A hangosabb zajoktól, egy általam tett hirtelen mozdulattól. Nem engedi, hogy megsimogassák, bújik mögém!

Már gondolkodtam, hogy megpróbálom a Bach-virág cseppet, de olvastam, hogy ez nem oldja meg a problémát! Budapestre én nem tudom felvinni tréningre. Mi Egerben lakunk. Ön mit tanácsolna nekem?? Nagyon várom válaszát! Tisztelettel: Ambrusné

Válasz

Kedves Gazdi!

Ajánlom figyelmébe a www.4tappancs.hu honlapon keresztül elérhető "Félős és agresszív kutyák" ismeretterjesztő e-oktatást.

- Sokkal korábban kellett volna szakemberhez fordulni !
- A leírtak alapján a félelmi tünetek és reakciók eléggé összetettek, egy helyszíni megfigyelés, adatfelvétel és a tartási körülmények ellenőrzését követően lehet érdemben tanácsokat adni, tréning lehetőségeket megbeszélni.

(Kb. 4-6 tréningóra szükséges és kb. 6 hónap után jelentkeznek az első érdemleges változások.) - Bach-virágterápiával lehet enyhíteni a tüneteket, de ezzel valóban nem lehet teljeskörű változást elérni. (http://bolthely.hu/4tappancs/lista/47b7299ecd481_BACH-VIRAGSZER )

Ha érdekli a tréning, keressen:
http://www.haziallat.hu/szaknevsor/kutyaiskolak/4tappancs-kutyatrener-stefan-siman/220/

Üdvözlettel:
Stefan Siman

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »