Kutyák

Van egy 2 éves fiú francia bulldogom és nagyon domináns hím.

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Panda006

Kérdés

Van egy 2 éves fiú francia bulldogom és nagyon domináns hím. Van egy labrador szintén hím kutya akivel minden este együtt sétálunk. Eleinte semmi gond nem volt, de pár hónapja minden ok nélkül a kutyám megtámadja a labradort, de csak akkor ha egy helyben állunk. Séta közben semmi gond nincs köztük. Régen még játszottak is egymással,de egyszer összekaptak és azóta az én kutyám keresi hogy mikor mehet neki. Miért viselkedik így? Hogy tudnám megnevelni, hogy ne akarjon neki menni, mert jó lenne elengedni és csak nézni, hogy futkároznak?

Válasz

Sajnos az ilyen korban lévő kutya esetében a fiatal korban elmaradt szocializációt és nevelést nagyon nehéz (de nem lehetetlen !) pótolni. Amennyiben megállapítható, hogy a fajtársakkal szembeni viselkedésének jelentős része az un. 'szexuális indittatás' (2 évesen ugyanis most lett tenyészérett, innentől kezdődnek csak igazán a bajok)- akkor az ivartalanítás még ebben a korban is egy jó lehetőséget jelenthet a fentiekben említettek pótláshoz.

Stefan Siman

Ajánlom figyelmébe a www.4tappancs.hu honlapon keresztül elérhető "Félős és agresszív kutyák" ismeretterjesztő e-oktatást.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »