Kutyák

3 éves kan magyar vizsla (nem teljesen fajtiszta) kutyám rendszeresen bepisil a saját a házába

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező Vizslusz

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

3 éves kan magyar vizsla (nem teljesen fajtiszta) kutyám rendszeresen bepisil a saját a házába, lusta kijönni és az udvaron végezni a dolgát. Mivel nagyon szeretjük őt is, és másik kutyánkat is, télen meleg rongyokkal, szőnyeggel béleljük ki mindkettőjük házát, hogy óvjuk őket a hidegtől. Így viszont saját házában is csurom vizelet minden és folyamatosan szárítani, cserélni kell alatta a fekhelyet.

Amikor kijön a házából és végzi a dolgát, akkor hosszú másodpercekig teszi és van, hogy meg sem várja amíg végez hanem még vizelés közben befekszik a házába. Amúgy ha nem a házában fekszik, mert általában ott van egész nap, akkor életvidám, aktív és boldog kutya, rendszeresen eszik, sőt ha tehetné egész nap enne, olyan jó étvágya van. Próbálkoztunk kutyaruhával, de az ugyanúgy vizes lett. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mi lehet a megoldás, mert az állatorvos semmi érdemlegeset nem mond, legfeljebb annyit, hogy fel van fázva, de gyakorlatilag erre a gyógyszer nem használ. Előre is köszönöm a segítséget!!

Tisztelettel: Sz. Judit

Válasz

Húgyúti betegsége van a kutyának vagy cukorbeteg. Csak egy (másik) állatorvos vizsgálata, laborvizsgálattal adhat pontos választ a kiváltó okokra.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »