Kutyák

Hogyan szoktassam le a kutyámat a kutyapelenkáról?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Amadeus2014

Kérdés

Kedves Doktor úr!

Hogyan tudom a kiskutyámat a pelenkáról az utcára szoktatni! A pelenkázás jól működik, de szeretném ha lent végezné a dolgát! Egész nap velem van, a munkahelyemen is, tehát folyamatosan van rá lehetőség, hogy kint végezze el a dolgát, de csak a pelenka vagy a környékére piszkít!

Köszönöm szépen előre is a válaszát :)

Üdvözlettel: Andi és Amadeus

Válasz

Sajnos mostanában lett divat a kutyapelenka, pedig ez csak macerásá teszi a dolgot: A pelenkára szoktatás, majd pelenkáról leszoktatás néha a tartási körülmények, vagy a kutya fajtája miatt indokolt, - de mindenképpen macerássá teszi a végső szobatisztaság elérését.

Figyelni kellene és már a ráutaló magatartási jelekre, az ürítést közvetlenül megelőző testbeszédjelekre kellene reagálni. Amint pisilne, kivinni . Ha mégis otthon sikerülne, közben lespriccolni, tapsolni, dobbantani, zörgő tárgyat mellé dobni és kivinni üriteni.

Nem írta, hogy mennyi idős a kutya és hogy milyen nemű, 3-4 hónapos? Mert pl. a 4 hónapos kan még nem érett arra, hogy leszoktassa a kutyapelenkáról, még kb. 1 hónapra van szükség, hogy menjen a szobatisztaság, a fiúk ált. lassabbak.

üdv

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »