Kutyák

5 éves labradorom van, akinek a fülét minden nyáron véresre csípik a legyek a fülét.

kategória Kutyák
Kérdező Bosco-gazdi

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

Egy 5 éves labradorom van, akinek a fülét minden nyáron véresre csípik a legyek a fülét. Ezzel nem volt eddig gond, mert szépen begyógyult neki ősz végére. De idén nagyon csúnya lett a füle és ami képződik var a seben könnyedén leválik és így nem gyógyult semmit. Ilyen súlyosan még nem nézett ki a füle (olyan mintha már a húsa látszódna). Sajnos napi szinten nem, de kezeltem Federol sebolajjal, ami szintén leszedi a vart és nem segített semmit. Mit ajánlana? Mit lehet tenni, ha nem gyógyul a seb? Tanácsoltak sebhintőport, de nem hallottam sok jót róla. Várom a válaszát! Köszönettel, Dékány Dorina

Válasz

Kedves Gazdi!

Jobb a védekezés, többféle módon is távol tudja tarnai a legyeket.

De a már kivakart bőrfelületek, ill. a legyek által kicsípett fülkagyló sérülések fertőződésének megakadályozására, a szöveti regeneráció támogatására és a legyek egyidejű távoltartására helyileg javasolt a kiváló légy riasztó hatású M.Á. – SZOL PLUSZ elnevezésű készítmény spray és/vagy kenőcs formában egyaránt beszerezhető változatának helyileg történő alkalmazása, naponta kétszer. Ez utóbbit a tatai Equus Kft. forgalmazza és rendelésre megküldi (www.equus.hu)

Nem homeopátiás megoldás is van:

Továbbá kaphatók kifejezetten ilyen sebekre alkalmazható kátrányszerű oldatok is, de hámosító kenőcsök is használhatók, mint a Charmil. A kutya fülét alapos tisztítás és fertőtlenítés után Charmil géllel kell bekenni, emellett érdemes a kutya martájékát és a gerincvonalában a hátát befújni "Insecticide 2000" spray-vel. Ez utóbbival a kutya környezetét is be kell fújni a legyek távol tartása érdekében. Az Advantix csepp is sok kutyatartónak bevált. Sokszor csak a kitartó, rendszeresen ismételt, komplex rovarellenes védekezés vezet eredményre.

http://www.haziallat.hu/allati-trendi/homeopatia-kedvenceinknek/verszivo-legy-kutya-lo/3294/

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »