Kutyák

Miért nem tudja koordinálni a kutyám a mozgását?

kategória Kutyák
Kérdező Zsikk

Kérdés

Tisztelt Cím! Segítségét szeretném kérni az alábbi miatt: Van egy másfél éves labrador kutyusunk. Szépen fejlődött , nem volt vele semmi gond. Mivel most munkanélküliként itthon vagyok vele, így vettem észre egy szerintem súlyos problémát. Múlt héten egyszer, ma pedig még egyszer megismétlődött ugyanaz. : múlt héten kopogott a postás. Kutyánk álmából felriadva rögtön rohant az ajtóhoz (lakás), ugatta nagyon, ahogy az idegeneket szokta. Mikor visszajött a szobába, mozgását nem tudta irányítani. Jobbra-balra jártak első lábai, a hátsók pedig mintha le lennének merevedve, esett össze a kutya. Nyugtatgattam, masszíroztam a lábait. Pár perc múlva jobb lett, aztán egyszer csak begörcsöltek a hátsó lábai. Teljesen felhúzta mind a kettőt, annyira görcsbe szorította. Masszíroztam szintén, nyugtattam a kutyát, nagy nehezen elmúlt.

Utána kb. 1 órát pihent, és semmi baja nem volt. Mai eset hasonló, viszont most nem idegen jött. Férjem érkezett haza, kulccsal nyitotta az ajtót, ilyenkor nagy ritkán ugat meg minket. Nem is aludt mélyen, ezért sem teljesen olyan az eset, mint első alkalommal. Rohanás az ajtóhoz, egy ugatás, és utána férjem már mondta is, hogy nem tudja koordinálni a mozgását, stb. Ugyanazok a tünetek. Először azt hittem, hogy beverte a hátát , vagy nekiment valaminek rohanás közben, de a második esetben semminek sem tudott nekimenni, és zörej sem volt. Mindkét esetben fent feküdt az ágyon, de amikor leugrott, utána még teljesen normálisan szaladt. Mindig a visszafelé esetében jön a probléma, vagy pont az ajtónál, de azt sajnos nem látom. Nagyon aggódunk miatta. Szeretném a tanácsát kérni, hogy miért lehet ez, ésmivel tudnám ilyenkor megkönnyíteni neki a helyzetét. (Szerintem nem fáj neki, mert nem nyüszít, semmilyen hangot nem ad, csóvál nekünk, de furcsa a tekintete. MIntha azt sem tudná hol van. (De ez lehet csak az én képzetem) . ) Állatorvoshoz mindenképp el szeretnénk vinni, de sajnos elég messze van, és férjem munkája miatt pár napot várnunk kell még vele. Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Zsikk

Válasz

Alapos vizsgálat (laborral kiegészítve) nélkül nagyon nehéz bármit mondani a leírtak alapján. A lehetséges okok skálája elég széles. Az ásványi anyag és mikroelem hiánytól kezdve a neurológiai problémákig (az epilepsziát is beleértve), vércukor szint ingadozás és még sok minden lehet a háttérben. Ezért azt javaslom, hogy mielőbb látogassák meg a kezelő állatorvost.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »