Kutyák

1 éves labradorunk sántít.. Odakap a kezünkhöz, ha evés közben odanyúlunk..

kategória Kutyák
Kérdező deral5

Kérdés

1 éves labrador sántít, de 1 hét alatt mindig elmúlik. Eddig majdnem mind a 4 lábára sántított, nem egyszerre. Valamelyikra havonta 1x sántít. Voltunk orvosnál, de csak injekciót, csonterősítő tablettát és fájdalomcsillapítót kapott. Nem látszódik, hogy fájna a kutyának. Érdekelne a véleménye.

Illetve van még 1 olyan problémánk, hogy amikor a kutya mély álomba szenderül, ugat, majd hirtelen felriadva az álmából, 1-3 másodpercig morog, ha hozzáérnék odakapna. Anyukámat megharapta a kezén, amikor este felment az ágyra és álmából felriadt, odakapott a kezéhez.

Evés közben sem lehet hozzáérné, mert akkor is odakapna, de ez csak házi kajáknál van így, száraz kajáknál simán oda lehet nyúlni a szájához. Én arra következtetek, hogy amikor kicsi volt, ahonnan elhoztuk 10en voltak testvérek, gondolom az ételért meg kellett küzdeniük és ezért maradt meg benne ez az agresszivitás. Már az első nap is morgott, amikor konzervételt adtunk neki, 5-6 hetesen. Megpróbáltuk leszoktatni róla később,azt javasolták, hogy vegyük el tőle az ételt és amikor megnyugszik, akkor adjuk vissza.

Másik ötlet, hogy nyakörvét megragadni azzal elhúzni, ha megnyugszik, akkor visszaengedni az ételhez. Ezt sokszor megcsináltuk, de semmi előrelépés nem történt, ezért inkább hagytuk a dolgot. Most az a helyzet,hogy leül megvárja, míg leteszik elé a kaját, utána megy enni, de morog még mindig evés közben, ezért inkább hagytuk az egészet, egyen nyugodtan, arra a 2-3 percre meg senki sem fogja zavarni.

Az alvás közbeni reakcióitól félünk, mert nemsokára lesz egy baba a háznál, félünk majd egyedül hagyni. Múltkor a tesómra rámordult a konyhában, mert megsimogatta, pedig nem is evett a kutya, nem is aludt. Nagyon furcsa, mert a labradoroknál azért az agresszivitás nem jellemző. Ezek mellett persze normális kutya, játékos,ellopkodja a dolgokat, viszi a szájában a cipőt, ruhát.

Esetleg pár tanácsot szivesen fogadnék. köszönettel: Buzás Zoltán

Válasz

1./ Ha a csonterősítés (főleg, ha nem röntgenkép alapján született a döntés) nem vezetett eredményre, - akkor illene tovább diagnosztizálni a tünetet. A fájdalomcsillapítást nem lehet még egy évtizedig csinálni ! Forduljon mozgás-szervi specialistához.

2./ Egyértelműen rangsor/dominancia probléma, (aminek feltehetően genetikai háttere is van, de nincs összefüggésbe azzal, hogy 10 alomtestvér volt !)- ami még az álom/regenerálódás időszekot is befolyásolja. Ajánlom figyelmébe a www.szuperKUTYA.hu programot és a "Félős és Agresszív kutyák" e-learning ismeretterjesztő oktatást: www.4tappancs.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »