Kutyák

Kölyökkutya 1 méter magasból leugrott, azóta sír, ha odanyúlok. Mit tegyek?

kategória Kutyák
Kérdező Zayana

Kérdés

2 honapos csivava keverek kutyusom kb 1 meter magasbol leugrott az ágyról, azóta nem sántít, de viszont a bal oldalahoz érve váll és hátrésznél sír nagyon, ha simogatom.  Görcsöt vagy egyebet nem érzek neki, de viszont sir ha odanyulok.

Válasz

Minden esés potenciális sérülési kockázatot hordoz, így a kölyök kutya esése is okozhat sérüléseket. Az eséstől függően a kölyök kutya könnyű vagy súlyos sérüléseket szenvedhet. Fontos figyelni a következő jeleket, amelyek arra utalhatnak, hogy a kutya megsérült:

  1. Látható sérülések: Ha a kutya vérzik, duzzadt vagy sérült területeken, akkor azonnali orvosi ellátást kell biztosítani.

  2. Sántítás vagy tartásváltozás: Ha a kutya nehézkesen vagy sántítva mozog, az a sérülés jele lehet. Megfigyelhető lehet a szokásos mozgási képességének csökkenése vagy változása is.

  3. Fájdalom vagy érzékenység: A kölyök kutya viselkedése megváltozhat, ha fájdalma van. Például sírhat, vonyíthat vagy nyalogathatja a sérült területet.

  4. Lethargia vagy alacsony energiaszint: Ha a kutya hirtelen lustább, letargikusabb vagy kimerültebb, az arra utalhat, hogy sérült.

Amennyiben bármilyen aggodalomra adó jel tapasztalható a kölyök kutyánál, érdemes mielőbb állatorvoshoz fordulni. Az állatorvos képes megvizsgálni és diagnosztizálni a sérülést, és szükség esetén megfelelő kezelést javasolni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »