Kutyák

Leterheli a kutya idegrendszerét a kullancs elleni nyakörv?

kategória Kutyák
Kérdező Süti

Kérdés

Tisztelt szakértők!

Kullancsnyakörvvel kapcsolatos kérdésem a következő: ha jól tudom, akkor a nyakörv leterheli a kutyák idegrendszerét, a bennük lévő kémiai anyagok miatt. (Igaz ez????) Amióta Kiltix márkájú nyakörv van a kutyámon, az eddigi Scalibor helyett, azóta totálisan megváltozott, először babéziára gyanakodtam, mert olyan bágyadt lett, csak mellettem halad sétáltatáskor, nem fut szerte ahogy szokott, és ha hazaérünk, nem is üdvözöl olyan vehemenciával, mint eddig.

Étvágya van, és el kell mondanom, hogy többet fut két hete kb, mert biciklire ültünk, sőt akár ezek a komoly frontok is beleszámíthatnak, nem tudom. Az állatorvos kizárta amennyire lehet a babéziát, semmi fizikai jelét nem látta. Most levettük róla a nyakörvet, hátha segít, pedig nap mint nap találunk benne kullancsot séta után. Illetve az ő igényeihez formáltuk a séták hosszát, és minőségét. (a kutya 2 éves lesz nyáron, ivartalanított kan, keverék amerikai staffordshire biztos van benne)

Kérdésem tehát, hogy ez a bágyadt, fáradt, öreges viselkedése lehet attól, hogy az amúgy is elég gyenge, félős lelkét, és idegrendszerét terheli a kullancsnyakörv? Nagyon várom a választ, kíváncsi vagyok jó helyen keresgélünk-e.

Köszönettel: Jambrikné Schmidt Zsófia

Válasz

Az összes kullancs- és bolhaellenes készítményt, beleértve a nyakörveket is, komoly és hosszadalmas vizsgálatokkal tesztelik a gyártók, és csak olyan termékkel jelenhetnek meg a piacon, ami egészenbiztosan ártalmatlan a kutyákra és az emberekre is. Ebből következően meggyőződéssel mondhatom, a kutyája bágyadtsága biztosan nem a rajta levő nyakörv miatt van.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »