Kutyák

Vannak esélyei a gyógyulásra egy Lyme-kóros kutyának?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező Lex

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/ , Doktor Nő! Megkaptam válaszukat, nagyon köszönöm! Levelem megírása után elvittem vérvételre a kutyusomat, mivel nem voltam nyugodt. Kiderült, hogy Lyme-kórós. Napi a tbl. Doxiciclin kapszulát kap, mellette 2* 1/2 Algopyrint, 1*1 tbl. Rymodil és a többi immunrendszer erősítő, bőr-szőr regenerálót. Nagyon merem remélni, hogy teljesen meggyógyul a kutyusom.

Mik az esélyei a teljes gyógyulásra? Mennyi idő kell ehhez? Hogy fogja bírni a gyomra ezt a gyógyszert? Kialakulhat ettől a gyógyszertől lágyabb széklet esetleg hasmenés a későbbiekben? Gyomorvédő szert kaphat mindvégig amíg a kezelés tart. Mit ajánlanak? Nem értem, h. hogy lehet ez. Rendszeresen, minden hónapban Frontline kezelést kap a kutyus. Arra tudok még gondolni, h. talán azon a napon esett egy kis eső. Lehetséges, h. kevés nedvesség, eső hatására lemosódott a szer? Minden nap többször végigsimogatom, nem vettem észre benne soha kullancsot. A szeme alatt kialakult oedema szinte teljesen elmúlt, de még nem tökéletes, még időnként könnyezik is a szeme. A Xiclav-ra volt feltehetőleg allergiás. Üdvözlettel és köszönettel: Cs.Kati

Válasz

A Lyme-kór általában jól kezelhető (3-6 hét antibiotikum), legtöbbször meggyógyulnak a kutyusok. A kezelés sikerességét vérvétellel is igazolni kell. Előfordul azonban, hogy gyógyszert kell váltani. Sajnos bélrendszeri panaszok előfordulhatnak (mint minden antibiotikum szedése esetén), probiotikum szedése ezért javasolt. Bizonyos savcsökkentők ugyanakkor ronthatják a doxiciklin felszívódását. Sajnos nem létezik 100%-os megoldás a kullancsok ellen, ezért bármelyik szernél "becsúszhat" 1-1 kullancs.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »