Kutyák

Miért viselkedik furcsán a malamutom operáció után?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező ágo17

Kérdés

14.évében van a malamut kutyánk. Tavaly a szemén volt egy daganat megoperálták. Azóta teljesen megváltozott. Olyan szinten nyugtalan, hogy ki birhatatlan. Vinnyogó hangot ad ki éjjel zavarva minket és a szomszédokat is. Mindig kint aludt most állandóan beakar jönni, ha behozzuk körbe-körbe jár és szépen bekakil a nappaliba. Az udvaron sem akar lefeküdni csak áll. A férjem naponta viszi sétálni, jól eszik de mégis sovány. A férjem imádja és hallani sem akar arról, hogy valami nincs rendben. Miért viselkedik furcsán a malamutom operáció után? Előre is köszönöm

Válasz

1./ Feltételezhető az operáció vagy az azzal együttjáró altatás maradandó utóhatása következtében mutatja a kutya tünetekett.

2./ elképzelhető, hogy jelenleg a látás érzékszervi rendszere nem működik megfelelően és ez zavarja, bizonytalanná teszi a kutyát, ez egy fajta stressz tüneteket vált ki (bélsár jelölés, síró hang, embertársak közelségének keresése, emésztési és anyagcsere zavarok, stb.)

Sajnos a kutya ezen életszakaszában az immunrendszer és a regenerálódási képesség már nem működik intenzíven és hatékonyan. Ésszerűbb, ha tréninggel, engedelmességi macerákkal való elnyomására törekednek. Meg kell próbálni a kutya hátralévő életszakaszát számára elviselhetőbbé és kényelmesebbé tenni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »