Kutyák

Hogyan szoktassak egy menhelyi kutyát lakásba és más etetéshez?

kategória Kutyák
Kérdező Skype

Kérdés

Kedves Dr. Háziállat! Menhelyről fogadok örökbe egy kb 1-1,5 éves szálkás tacskó szuká kutyát. Jelenleg nyers kosztot eszik, én szeretném száraz tápra szoktatni. De biztos sok lesz neki a változás, egy szabad tanyán él több menhelyes kutyával, én egy egyszobás lakásba hozom majd haza. Kezdhetem az elején a váltást valahogy fokozatosan, vagy nem kéne rögtön ebben is változás? Egyelőre nem lesz szobatiszta, és elkerülném a híg széklet veszélyét, ill. neki sem akarok rosszat.

Válasz

Kedves Gazdi! Ez inkább orvosi kérdés, de én mint kiképző egyértelműen a nyers/barf etetés mellé teszem le a voksomat, főleg ,ha elötte is ezt ette a kutya, ugyanis ez tartalmaz mindent amire a kutyának szüksége van. Ha mégis a táp mellett dönt, akkor figyelni kell hogy megfelelő fehérjetartalma legyen a száraztápnak illetve az alábbiak alapján érdemes tápot választani: - ideális fehérjetartalom 27-32% - első három ne legyen gabona (búza, kukorica) - legyen kiírva, hogy hús (tehát nem csirke hanem csirkehús) - a további összetevőknél ne legyenek túlzó arányban gabonafélék.

A váltás mindeképp hasmenéssel fog járni és célszerű ez esetben nem fokozatosan, hanem éles váltással cserélni, mivel a táp és a nyershús "megemésztési módja" különböző..

Üdv Sugár Péter Városi Kutyák Iskolája

Olvass tovább!

Így etesd helyesen a kutyádat!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »